18 Mayıs 2014 Pazar

Sen de kapının önüne onlar için bir kap sevgi bırak!
Her gün sokaktan geçerken, işimize, okulumuza, evimize giderken mağdur durumda olan hayvanların
Bu onlar için bir açlık veya susuzluk savaşı değil; insanlarda hala insanlık duygusunun olup olmadığını gözlemleme hali. Oysaki şu sıcak yaz günlerinde bizler bile bu kadar terliyor ve susuyorken onlara bir şişe suyu fazla görüyor veya umursamıyoruz.
Şu anda yaptığın işi bırak! Ve evinde bulundurduğun herhangi bir kaba su doldurup, evinin önüne veya caddenin bir köşesine bırak. Sonra bekle…sadece bekle. Bıraktığın o küçücük sevgiye gelenleri, kazandığın yeni dostlarını izle. Kimi önce tereddüt edip yaklaşamayacak ancak birkaç kez suyun tadına baktığında güvenilir biri olduğunu anlayacak. Belki bir kuş, belki de bir köpek. Hiç fark etmez! Onlara öyle güzel bir iyilik yapmış olacaksın ki bütün günün huzurla geçecek ve farklı bir şey yaptığın için mutlu olacaksın.
Yeni dostlarının veya evin önüne bıraktığın kapların fotoğraflarını çek ve ardından Birkapsevgi.com’a yolla! Böylece mutluluğunu bir kez daha arttıracaksın. Neden mi? Mutluluk paylaştıkça güzelleşir de o yüzden. Senin her gönderdiğin fotoğraf sana birkapsevgi.com’da küçük hediyeler olarak geri dönecek. Bazen rozetler kazanacaksın bazen de kupalar alacaksın. Bütün bunlar sadece senin elinde. Ayrıca senin paylaştıklarını gören her arkadaşın da evinin önüne bir kap sevgi bırakmak isteyecek. Böylece bir zincirin başlamasına ve devam etmesini sağlayacaksın.
Onlarcasını belki de yüzlercesini görüyoruz. Caddelerde, bir kuytu köşede, su birikintilerinin bulunduğu, gölgenin olduğu yerlerde onları o halde gördüğümüz halde hiçbir şeyi umursamıyor ve yaşantımıza devam ediyoruz.

Yorumlarınızı Yazmayı Unutmayın

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

FACEBOOK'TA BİZ

Blogger tarafından desteklenmektedir.

ARŞİVİMİZ

POPÜLER YAZILAR

- Copyright © basit görüşLER -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -