Archive for Mart 2014
CAMDAN KALP
.jpg)
Sevdiklerimiz ve onların bedelini bizim ödediğimiz hataları, herkesin kendine pay çıkracağı bu cümlenin ifade etmek istediği tek şey yazıya konu olan kırılmak ifadesi... Yani sevdiklerimiz bir hata yapar bizi kırar olur ve biter gerisi sana.
30 Mart 2014 Pazar
GAZETECİ VE YAZARLARDAN HÜKÜMETE MEKTUP
Aralarında Orhan Pamuk, Günter Grass, Elif Şafak, Salman Rüşdi, Sergio Ramírez, Can Dündar ve Perihan Mağden gibi yazar ve gazetecilerinde bulunduğu bir grup hükümete bu mektubu gönderdiler:''Geriletici bir hamle olan, yeni internet yasasısının yürürlülüğe.
28 Mart 2014 Cuma
ELİF ŞAFAK VE SON KİTABI

Elif Şafak, kalemin kalemlikte çıkıp üretim fabrikasına dönüştüğü, yazının sıkıcılıktan çıkıp seni çocuk gibi
alıp roman diyarına götüren ellere, düşünce yapısına, kurgu bilgisine sahip insan, kadın, yazar.
Beni yakından tanıyanlar onu çok.
26 Mart 2014 Çarşamba
24 Mart 2014 Pazartesi
23 Mart 2014 Pazar
A.Ş.K

Aşk O'nun için hep dünyanın en güzel duygusuydu şimdilerde hayatımın erkeği dediği adamla karşılaştığı ilk anın zamanını o da tam olarak kestiremiyordu çünkü o gün bugünden bihaberdi.
Bir gün tam herşeyden vazgeçip karşıdan.
KİTAP VE NEY

Bazen insanın herşeyden kaçası gelir dünyadan, insanlardan, düzenden, kendinden kısacası herşeyden ama bu mümkün olmuyor bunun içinde sığınacak bir liman ararken bulur kendisini. Bu bazen anne kucağı bazen sevgilinin elleri kendini nerde huzurlu.
12 Mart 2014 Çarşamba
HUZUR

TASAVVUF! Benim için islamiyetin en naif,en hoşgörülü hali, erkeklerinin birer beyefendi, kadınlarının ise tam bir hanımefendi olduğu aşamalı içsel yolculuktur. Literatüre göre ise; kalbi saf yapmak, kötü
huylardan temizlemek ve iyi.
11 Mart 2014 Salı
POPÜLER KÜLTÜR

Popüler kültür kavramı özellikle son yıllarda, gerek güncel tartışma platformlarında gerekse akademik çevrelerde üzerinde en çok tartışılan ve pek çok disiplinlerle ilişki kurulan bir kavram haline gelmiştir.Teknolojik gelişmeler, kitle iletişim.
7 Mart 2014 Cuma
MC BRİDE RAPORU

Elimizde tuttuğumuz gazetelerin ve hergün, her akşam karşısına geçtiğimiz televizyonların en azından bir takım işlevleri olduğunu biliyoruz. Bunlar neler?
1) Haber verme
2) Bilgilendirme
3) Toplumsallaştırma
4) Güdüleme
5) Tartışma ortamı.
HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE

Gerçek tektir ama doğru 7 milyardan fazladır çünkü her kişinin kendine ait bir doğrusu vardır ve insan kendi doğrusu dışında doğrularada saygı duyma zorunda, etik değerlere göre...
Bazen düşünürüz bu doğru gün gibi ortada insanlar nasıl.
İKONLAR

Ortodokslarda Hz. İsa, Meryem ya da azizlerin tahta üzerine mumlu ve yumurtalı boyalarla yapılmış dinsel resimlerine verilen ada ikon denir. İkon, ayin düzeninin bütünleyici bir parçasını oluşturur. Dinsel sanatın ürünü değildir. Simgeciliğe dayanır.
6 Mart 2014 Perşembe
BARIŞ ÇIĞLIĞI

Ülkemiz ve Dünya karmakarışık bir halde ne olacak, nasıl olacak kimse bir şey bilmemekten öte
geçemiyor. Böyle bir zamanda geçmişten gelen sesler yankılanıyor kulağımda Puşkin’in dediği gibi “Kötü bir
barış, iyi bir savaştan daha iyidir.”.
1 Mart 2014 Cumartesi
KARAKTERSİZ KARAKTERLER

Hissetmek kolay bir eylemdir ama birşeyleri oya işler gibi milyonların kalbine işlemek zor ve çetrefilli bir meziyettir hele bunu insanları sevmediği bir kimlikle sevdirebilmek ustaların işidir. Bir tecavüzcü, bir katil, bir mafya.
BİR TABAK BİN HİKAYE

Yemek, onu yiyip tüketmekten çok daha fazlasıdır aslında, bir tabak yemeğin kocaman bir mutfak serüveni vardır. Ondan da öncesi vardır aslında yemek yapan için, yapacağı yemeğe karar vermek...
Her yemeğin ortak hikayesi kararının.