15 Şubat 2014 Cumartesi

Güven su üstünde bir kayık gibidir sağlam olduğu sürece sıkıntı yok ama ufak bir delik oluştu mu kayığın sonu denizin dibidir. Bir insana karşı güvenimiz sarsıldı mı daha da o insanla aranız düzelmez ama...
Zaman geçtikçe, insanlar çağ atladıkça, herşeyin kimyası bozulup değişime bozulmaya uğradığı gibi güvende bozuldu. Dükkan kapıları açık bırakılıp namaza gidilirdi bu topraklarda, bu devirde bırak kapı kilitlemeyi kepenk kapatmadan namaza gidilmiyor daha da kötüsü güvenle ilgili meşhur bir söz oluştu ''bu devirde babana bile güvenme:'' Evet bu devirde çocuk babaya baba evlada, erkek karısına kadın kocasına bile güvenmiyor pek haksızda sayılmazlar çünkü hepimizin dili sütten yandı tabiki yoğurdu üfleyerek yeriz.
Bu işin aması şu;
Bunu nasıl atlatacağız peki? Bu sorunun uygulanabilir bir cevabı yok şayet böyle bir cevap olsaydı şimdiye kadar muhakkak uygulanırdı. Eee ne yapalım herkes birbirinden şüphe mi etsin, kimse kimseye güvenmesin m? Tabiki hayır çözüm asla bu değil uygulanabilir olmasada başaran insan sayısı yok denecek kadar az olsa da güvenimizi kötüye kullananlara bir şans daha verelim belki bu kez olur NE DERSİNİZ?

Yorumlarınızı Yazmayı Unutmayın

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

FACEBOOK'TA BİZ

Blogger tarafından desteklenmektedir.

ARŞİVİMİZ

POPÜLER YAZILAR

- Copyright © basit görüşLER -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -