12 Ocak 2014 Pazar

  Empati basit bir kelime hepimiz bu kelimeye hakimiz ve az çok anlamını biliyoruz ama bazı kelimeler sadece anlamlarını bilmek insana birşey katmıyor. Bazı kelimelere can vermek gerek, kendi canından can vermek gerek yani o kelimeyi hayatımıza katmalıyız. Bunu kimse yapmıyor demek istemiyorum çok az insan yapıyor. ( kimsenin kalmadığna inanmak istemiyorum)


  Hayatımıza aktarıp yaşatmamız gereken kelimelerden biri de empati... Empati kelime anlamı kendini başkasının yerine koymak. Başka bir deyişle sana yapılmasını istemediğin hoşgörmediğin davranışların, hakaretlerin, konuşmaların seninde yapmaman. Hepimiz bu anlamları biliyoruz ama uygulamaya gelince hepimiz bir köşeye çekiliyoruz, bundan dolayıda empati kelimesini hayatımıza aktarmalıyız onu kendiımizi koruyup kolladığımız gibi, besleyip yasattığımız gibi empatiyide yaşatmalıyız.
  Belki bir çok insan nerden biliyorsun insanlarının empati yapmadığını diye soracaktır. En basitinden empati yapılıyor olsaydık karşımızdakilere onur kırıcı laflar edermiydik, birbirimizi aşağılayıp birbirimize hakaret edermiydik yapmazdık çünkü öncesinde düşünürdük bunlar bize yapılsa hoşumuza gider mi gitmez onun için başkasına yapmayalım.
  Empati, hayata aktarılması can verilmesi gereken kelime... Bu kelimeyı hayatımıza aktarmak için çaba gösterelim

Yorumlarınızı Yazmayı Unutmayın

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

FACEBOOK'TA BİZ

Blogger tarafından desteklenmektedir.

ARŞİVİMİZ

POPÜLER YAZILAR

- Copyright © basit görüşLER -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -