4 Mayıs 2014 Pazar

TEMPLE GRANDİN
Gerçek bir hayat öyküsünden alınmış, müthiş bir mücadeleyi konu eden film: Temple Grandin. Otizmli bir çocuk, küçük yaştan itibaren çevresi tarafından ötekileştirilir ve zorluklarla yaşamaya mahkûm edilir, ancak ailesi ve bazı öğretmenlerinin desteği ile yaşama tutunur. Hayatı boyunca yaşadığı sıkıntılı dönemler bir çiftlikte fark ettiği güzelliklerle değişir ve o başarı hikâyesine yönelme başlar. Diğer insanlardan farklı algılama gücü sayesinde, doğanın acımazsızlığına inat tasarladığı insancıl sığır kesme makinesi ile büyük bir başarıya imza atar. Ve bu başarısı insanların büyük takdirini alır. Otizmli bireyleri anlamak ve hayata onların penceresinden bakabilmek için empati kazanmayı kolaylaştıracak bir film.

ALL ABOUT MY MOTHER (Annem Hakkında Herşey)
Bir anne ve oğul. Hayranı olduğu bir oyuncunun peşinden giderken hayatından olan bir oğul, oğlunun acısıyla farklı arayışlara sürüklenen ve birbirinden acı gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalan bir anne ve yolları kesişen üç kadını ortak noktada buluşturan travesti bir baba. Oğlunu kaybeden Manuela, hamileyken cinsiyet bunalımları yüzünden terk ettiği eski kocasını aramaya koyulur ve kendisini bambaşka sıra dışı insanların arasında bulur. Kuşak çatışması, hayatları sona yaklaşmış insanların umutları, acıları, beklentileri ve kadın dayanışmasına yer verilmiş. Hayata kadınların bakış açısı ile bakabilmeye farkındalık kazandıran bir film; anne olmak, kadın olmak, hatta olamamak…


KORO(Les Choristes)
Bir öğretmenin azim öyküsü. İşsiz bir müzik öğretmeni, gelen teklif üzerine erkek öğrencilerin bulunduğu yatılı okulda göreve başlar. Fakat öğrenciler oldukça yaramaz ve asidir, okul yönetimi de öğrencilere karşı aşırı derecede sert davranarak hücre cezası, dayak gibi insancıl olmayan yöntemler ile disiplini sağlamaya çalışmaktadır. Müzik öğretmeni ise bu yöntemlerin aksine çocuklara değer vererek onlara saygı duyma ile işe başlar. En iyi bildiği iş olan müzik sayesinde onlara ulaşır, var olan enerjilerini faydalı şekilde kullanmalarını sağlayarak, onlara farklı bir dünya sunar. Okullarda geçmişten günümüze hala devam ediyor olan yanlış eğitim sistemi yüzünden kaybedilen bir çok öğrencinin sevgi ve hoşgörü ile nasıl kazanılabildiğini anlatan, okul sosyal hizmeti açısından önemli bir film.

{ 2 yorum... read them below or Comment }

FACEBOOK'TA BİZ

Blogger tarafından desteklenmektedir.

ARŞİVİMİZ

POPÜLER YAZILAR

- Copyright © basit görüşLER -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -