25 Ocak 2014 Cumartesi


   Yıl 2014, 21. yüzyıl ve haliyle teknoloji yılı.. Akıllı telefonlar tablet bilgisayarlar, notebooklar, sosyal medyada en yaygın olan facebook ve twitter! Hemen hemen herkesin en az birine sahip olduğu şeyler, ve biz ya gerçekten bunların nimetlerinden faydalanıyoruz ya da teknoljinin kurbanı olup bizi tüketmesine alışkanlıklarımızı, iyi şeyleri yapacak vakitlerimizi çalmasına izin veriyoruz.
   Özellikle twitter da durum şu; gündem başlığı altında yer alanlar. Takipleşelim, takip önerim,GS'lilere takip önerim yok fenerlilere diye uzayıp giden bir dünya deli saçması şeyler ve okumak eğitmek kitaptan uzak konular vakit kayıpları...
  Mehmet Akif Ersoy'un meşhur bir lafı vardır, hatırladığım kadarıyla şöyleydi; cuma namazına gelen cemaat ne zaman sabah namazına da gelirse o zaman bu ülke refaha ulaşır.Öyle güzel bir sözdür ki tam da İslam dünyasına müslüman topraklarına yakışan...Bencede ve öyle tabiki ve ne zaman ki twitter gündeminde okuyalım,okutalım , kitap önerim, çocuklarımız kitap koksun, gibi gündemler yer alırsa tam da ilk emrinin ''oku''olduğu islama yakışır bireyler olabiliriz, yetiştirebiliriz.
  Bu belki birilerine göre imkansız, birilerine göre saçma ama benim hep umudum var senden, benden bizden ülkem gençlerinden..Umarım tozlu raflarınızdaki kitaplarınıza en kısa zamanda kavuşursunuz.

Yorumlarınızı Yazmayı Unutmayın

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

FACEBOOK'TA BİZ

Blogger tarafından desteklenmektedir.

ARŞİVİMİZ

POPÜLER YAZILAR

- Copyright © basit görüşLER -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -