22 Nisan 2014 Salı

 günümüz dünyasında insan ne aşkın tarifini bulabiliyor ne de aşık olduğu yada hayalini kurduğu kişiyi.
yaşanılan duyguların yürekten çok daha öteye geçtiği ilerledikçe çirkinleştiği tensel tüm duyguların Aşk olarak tanımlandığı ve Aşk'ı kirlettiğimiz üstelik de kirletmekle kalmayıp hiç yaşamamış olanları da tiksindirdiğimiz bir dünyada yaşıyoruz.bu paragrafı okuduktan sonra Aşk'ı bulmak yada düşündüğün gibi yaşamak kolay mı diyeleri duyuyor gibiyim. olmadığının farkındayım ama ben de bu yazıyı yazarken deniz yıldızı hikayesinde olduğu gibi bir kişi için bile olsa farkındalık yaratmak istiyorum ve başlıyorum.
 kimse akşamdan suya bastırıdığı duygularla ertesi sabaha Aşık olarak uyanmıyor, bu sözü okuduktan sonra biliyoruz diyeceklere rağmen  Aşk'ın hakkettiği bu sözü söylemek istiyorum çünkü Aşk bir gecede halledilecek bir olay değildir. Aşk, bir gece de olsa olsa aklına düşer insanın  o da bir gece kadar uzun değildir bir bakış, bir nefes, bir görüş, bir gülüş, bir cümle  kadar kısadır aslında.o bir geceye gelince de yalnızca aklına düşeni düşünürsün ya da onu  ertesi sabah görebilme ihtimalini.
  Aşk, Aşık olduğun kişinin karakterine bağlı olarak binlerce şekil ve anlam kazanan  hatta bu değişimde çoğu zaman özünü amacını değerini yitiren üç harf tek heceye sığan binlerce geceye sığmayan duygu...
   Aşık olduğun insan ise  güneşin doğuşunu anlamlı kılan adı sesi hayali güneşten bile çok içini ısıtan birlikte yaşadığın değil yaşadığın herseyde kendisinden hep bir parça bulduğundur.
 umarım  bu kısa tanımlamalar hayatında partnerleri olanlara karşılaştırma yaptırıp doğruyu bulmalarına yardım eder, olmayanlara ve aşkı tanımayanlara da aşkın gördükleriyle hiç bir alakası olmadığını gösterip Aşk'tan tiksinmekten vazgeçmerine sağlar.
Not:bu yazıda yazım yanlışı vardır ama yürek yanlışı yoktur, değil şuradaki bir kaç satır sayfalarca bu konuyu anlatsam tüm cümlelere küçük harfle başlarım çünkü burda büyük harfle başlanılması gereken yalnızca Aşk'tır ve ardına gelen tüm ekler istisnasız Aşk ve Aşık'tan ayrı yazılır.
yürek yanlışsız bir hayat ve Aşk dileğiyle iyi okumalar;)

{ 2 yorum... read them below or Comment }

  1. Bu nasıl bir yazı böyle ?
    O not nasıl bir not :)
    Kalemine sağlık :) Yüreğine sağlık..

    YanıtlaSil

FACEBOOK'TA BİZ

Blogger tarafından desteklenmektedir.

ARŞİVİMİZ

POPÜLER YAZILAR

- Copyright © basit görüşLER -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -